uw oprit, tuinpad, terras aanleggen

Eurodal – een groots concept voor residentieel wonen

 

(Be)tonnen potentieel

Legt u binnenkort uw oprit, tuinpaden of terras oprit aan? En houdt u van
de natuurlijke en robuuste look van beton? Dan zijn Eurodal-vloerplaten
het materiaal bij uitstek!

Voor verrassende ontwerpen in élke residentiële omgeving – van strak en modern tot landelijk en speels. En in oneindig veel uitvoeringen.

Onze partners popelen om u bij te staan, van de correcte plaatsing tot de volledige tuinaanleg. Vraag nú advies

 

 

 

 

 

 

 

Industriële knipoog

De oorsprong van Eurodal-vloerplaten ligt in de industrie. Maar beton maakt ook furore in huis en tuin. Daarom gaven we onze vloerplaten een facelift.

Zo baanden ze zich een weg van de industrie naar de openbare ruimte en privéprojecten. En geven ze een meerwaarde aan residentiële omgevingen.
Doe inspiratie op

 

            

 

Stoere stenen

De samenstelling van de Eurodals is voor residentiële toepassingen exact dezelfde als voor de industrie: wegenisbeton C50/60. Zo krijgt u een bijzonder sterk en robuust materiaal, dat in álle omstandigheden zijn kwaliteit behoudt:

·         vorst-, dooi- en weerbestendig
·         hoge mechanische en chemische sterkte
·         natuurlijk verouderingsproces door gebruik en weersinvloeden
·         eerlijk en duurzaam
·         traceerbaar via identificatienummer
·         levenslange garantie

Is uw ondergrond onvoldoende draagkrachtig voor de Eurodals?
Geen probleem! Dan leveren en walsen we 10 à 15 centimeter betonpuin type 0/40. En aansluitend brengen we een zandbedding van 6 à 8 centimeter aan, waarop we de Eurodals plaatsen.

 

Klinkerafdrukken

Tijdens het productieproces leggen we klinkers tussen de vloerplaten om deze te kunnen stapelen. Door het verschil in hydratatie dat hierdoor ontstaat, geven deze klinkers een lichte markering in de vloerplaat. Voor opritten is dit niet erg. Door ingebruikname krijgen de vloerplaten immers op korte tijd een natuurlijke patine en zullen de afdrukken, die tevens op termijn vervagen dan wel verdwijnen, niet meer opvallen. Dit geldt evenzeer voor bandensporen die na verloop van tijd mee gezorgd hebben voor die patine. Beton blijft een poreus product met dat voordeel dat het alleen maar mooier wordt door de natuur haar werk te laten doen.

Wanneer u echt een strakke look met een vet- en vochtvrij oppervlak wenst, bijv. op uw terras, dan kunnen de vloerplaten geïmpregneerd worden. Dit gebeurt na plaatsing en onder de ideale klimatologische omstandigheden. Dit is een handeling die evenwel 1 à 2-jaarlijks herhaald dient te worden.

 

Kalkuitbloeiïng

Het zal u misschien onmiddellijk opvallen of pas een tijdje nadat de vloerplaten gelegd werden, mogelijk zelfs helemaal niet…de witte “nuances” op het betonoppervlakte.
Dit is het gevolg van kalkuitslag, een natuurfenomeen dat zich kan voordoen bij alle producten op basis van cement. Bij gekleurde beton is dit nog sterker merkbaar en in droge seizoenen dan weer mogelijk helemaal niet. Alleszins is het geen fenomeen om zich zorgen over te maken, de kalkuitslag gaat weg zoals hij gekomen is. Een termijn kan hierop echter nooit gekleefd worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor elk wat wils

Eurodal-vloerplaten zijn beschikbaar in alle afmetingen tot 2 bij 2 meter en in diktes van 8, 10, 12, 14 of 16 cm en worden geleverd zonder hijsgaten. U kiest uit modellen met of zonder (gegalvaniseerde) hoekrand en uit vier kleuren: antraciet, lichtgrijs, terracotta en bruin. 

En met een speciale structuur krijgt u een bijzonder persoonlijk geheel:

> lijnen, ‘tranen’, waves
een uitsparing voor bomen
freeswerk en ingebouwde verlichting

 

 
 

 

 

 

 

Minder onderhoud, méér genieten

Uw Eurodal-vloerplaten zijn niet alleen een streling voor het oog; ze zijn ook onderhoudsvriendelijk. 

Omdat er weinig hechtingspunten zijn, is er minder kans op mos- of groen-afzetting. De Eurodals mag u zeker niet met een hogedrukreiniger behan-delen. U maakt uw Eurodals snel schoon met een verdunde versie van javelwater, al dan niet aangevuld met bruine zeep. 

 

Slipbestendig

Nóg een voordeel van de betonnen platen: ze ogen strak, maar ze zijn niet glad. Zo heeft u minder kans om te vallen.

Geen wonder dat de Eurodals zoveel private en publieke ruimtes en school- en speelpleinen sieren!

 

 

 

Bezoek ons kijkpark

In Grobbendonk ontvangen we u met plezier in ons 'kijkpark'. Of bezoek 

 

onze verdeelpunten.  U ontdekt er alle motieven, kleuren en specials om alles mooi af te werken. U vindt vast en zeker de oplossing die past bij uw oprit, tuinpad of terras.